2019. gada LNSF balvas izcīņa šahā

Klātienes turnīri

Š.g. 6. aprīlī Rīgas šaha skolas telpās, sadarbībā ar Rīgas šaha skolu, norisinājās 2019. gada LNSF balvas izcīņa šahā. Sacensību telpa bija patīkami gaiša un tajā valdīja lieliska atmosfēra. Dalību bija pieteikušas 6 šahistes un 5 šahisti no NSB “Liepava”, RNŠDK “ŠaDa” un SK “Tālavas Nedzirdīgo sports”.

Sacensības tika aizvadītas pēc turnīra riņķa sistēmas ar 30 minūšu apdomas laiku uz partiju katram dalībniekam. Tika izmantots elektroniskais pulkstenis.

Vīriešu konkurencē par uzvarētāju kļuva Aivars Priedītis no kuba ŠaDa, otrajā vietā ierindojās Artūrs Beitiks no kluba “Liepava”, bet trešajā vietā palika Armands Hildebrants no kluba Šada.

Sieviešu konkurencē par uzvarētāju kļuva Agnese Brīniņa no kluba “ŠaDa”, kas pieveica četrkārtējo uzvarētāju Guntu Vazdiķi, kas palika otrajā vietā. Cīņā par trešo vietu ar diviem vienādiem punktiem bija Jekaterina Jasinska, Maija Barzdeviča un Līga Pauniņa. Pēc nolikuma kārtības bija jāorganizē pārspēle ar 15 minūšu apdomas laiku. Pēc pārspēles trešo vietu ieguva Jekaterina Jasinka, uzvarot Maiju Barzdevicu un Līgu Pauniņu. Savukārt Maija palika 4. vietā, zaudējot Jekaterinai un uzvarot Līgu Pauniņu, kas ierindojās 5. vietā. 

Šajās sacensībās dalībniekiem bija iespēja pierādīt sevi un izcīnīt vietu uz 2. ICCD Eiropas šaha čempionātu, kas norisināsies š.g. 15.-21. jūlijā Ļvovā, Ukrainā. No Latvijas uz čempionātu ir pieteikts 1 šahists un 1 šahiste. Līdz š.g. 1. jūnijam tiks apstiprināts Latvijas izlases šaha spēlētāju vārdiskais sastāvs sievietēm un vīriešiem.

No comments